top of page

Maatvoering in de modewereld

Maatvoering is altijd een belangrijk punt geweest in de modewereld. Met de opkomst van online winkelen is het nog belangrijker geworden voor retailers om ervoor te zorgen dat hun klanten kleding krijgen die goed past. Als de kleding te groot of te klein is, zullen klanten deze waarschijnlijk terugsturen, wat leidt tot extra kosten voor de retailer en een frustrerende ervaring voor de klant.


Huidige maatvoering problemen op de markt

Een van de grootste uitdagingen in de modewereld is de inconsistentie in de maatvoering tussen verschillende merken. Verschillende merken gebruiken verschillende maattabellen, wat leidt tot verwarring voor klanten die bijvoorbeeld een merk medium dragen, maar bij een ander merk large. Deze inconsistentie in maatvoering leidt tot een hoog aantal retouren en negatieve klantervaringen, met significante kosten voor retailers.


Belang van accurate maatvoering

Accurate maatvoering is cruciaal voor het verbeteren van de klantervaring en het verminderen van kosten voor retailers. Wanneer klanten kleding krijgen die goed past, zijn ze meer geneigd deze te houden en extra aankopen te doen, wat leidt tot meer verkoop en inkomsten voor de retailer.


Bovendien kan accurate maatvoering bijdragen aan trouwere klanten en vertrouwen in de retailer. Wanneer klanten kleding krijgen die goed past, hebben ze meer kans op een positieve ervaring met het merk en zijn ze meer geneigd het aan anderen aan te bevelen. Dit leidt op zijn beurt tot een groter merkbereik en reputatie.


SizeBuddy: De oplossing

SizeBuddy is dé online paskamer die juiste kledingmaten voorspelt op basis van wat de klant nú aan heeft. SizeBuddy houdt rekening met lichaamsmaten en vorm van de klant, waardoor de voorspelling super accuraat en consistent zijn. Met SizeBuddy kunnen retailers de klantervaring verbeteren, retouren verminderen en conversie verhogen.


Accurate maatvoering is dus een cruciaal punt in de modewereld en een oplossing tegen retouren wordt steeds belangrijker. SizeBuddy biedt retailers een innovatieve en effectieve oplossing voor het verminderen van retourneringen en ervoor zorgen dat klanten hun kleding in de juiste maat ontvangen.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page