top of page

Hoe maak je maattabellen: Een Uitgebreide Gids

Online shoppen biedt gemak, maar het vinden van de juiste maat kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er oplossingen zoals SizeBuddy en ondersteunende maattabellen. Deze handige gids helpt je bij het maken en meten van nauwkeurige maattabellen voor je kleding, zodat je klanten zich zelfverzekerd kunnen kleden en retouren kunt verminderen.


Stap 1: Begrijp Je Doelgroep Voordat je begint met meten, is het belangrijk om je doelgroep te begrijpen. Zijn je kledingstukken bedoeld voor mannen, vrouwen of kinderen? Kies je voor een casual of formele stijl? Dit beïnvloedt de metingen die je zult moeten doen.


Stap 2: Verzamel de Benodigde Gereedschappen Zorg ervoor dat je beschikt over een meetlint, een meetlint voor kleding, een spiegel en een vriend(in) die kan helpen. Deze tools zijn essentieel om nauwkeurige metingen te verkrijgen.


Stap 3: Meet de Juiste Punten Voor vrouwen meet je over het algemeen de borstomtrek, taille en heupen. Bij mannen meet je de borst, taille en heupen. Voor broeken meet je de taille, heupen en binnenbeenlengte. De punten die opgemeten moeten worden verschillen echter wel per categorie. Contacteer ons om meer info te krijgen over welke punten je exact moet meten voor welke categorie.


Stap 4: Maak een Maattabel Nu je alle metingen hebt, is het tijd om een maattabel te maken. Gebruik software zoals Excel of Google Sheets om een overzichtelijke tabel te creëren. Plaats de verschillende maten (XS, S, M, L, XL, enz.) aan de bovenkant van de tabel en vul de metingen in voor elk kledingstuk.


Stap 5: Zorg voor Duidelijke Instructies Voeg duidelijke instructies toe aan je maattabel. Vertel klanten hoe ze zichzelf moeten meten en welke metingen relevant zijn voor welke kledingstukken. Dit voorkomt verwarring en verhoogt de kans op een goede pasvorm. Om dit proces te vereenvoudigen voor klanten kun je eenvoudig onze maatvinder installeren en je maattabbellen verder te vereenvoudigen.


Stap 6: Test en Pas Aan Test je maattabellen door ze aan een groep mensen van verschillende lichaamstypes voor te leggen. Verzamel feedback en pas indien nodig aan om een nog betere pasvorm te garanderen.


Stap 7: Integreer Maattabellen in Je Webshop Zodra je tevreden bent met je maattabellen, integreer je ze in je webshop. Plaats duidelijke links naar de maattabellen bij elk product en benadruk het belang van nauwkeurige metingen. SizeBuddy kan helpen met het plaatsen van maattabellen op uw webshop. Neem hiervoor contact met ons op en wij helpen graag verder.


Stap 8: Bied Ondersteuning Bied klanten de mogelijkheid om vragen te stellen over maatvoering. Een goede klantenservice helpt klanten de juiste keuze te maken en vermindert het aantal retouren. Het integreren van SizeBuddy helpt klanten nog verder met het vinden van de perfecte maat en vermindert dus de retouren van jouw kledingwebshop.


Het maken en meten van maattabellen kan tijdrovend zijn, maar het is de sleutel tot tevreden klanten en een verhoogde conversie. Door duidelijke instructies, nauwkeurige metingen en regelmatige feedback te combineren, kun je een pasvorm bieden die jouw klanten zal imponeren en jouw kledinglijn zal onderscheiden.


94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page